e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Μονή Ασωμάτων Πετράκη: ένας πνεύμονας ζωής με ιστορία 12 αιώνων [video]

Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη: ένας πνεύμονας ζωής με ιστορία 12 αιώνων

·        Όαση περιβάλλοντος και πνευματικότητας στο κέντρο της Αθήνας

·        Ο ιατροφιλόσοφος Πέτρος εκ Πελοποννήσου ως Ιερομόναχος Παρθένιος, κτήτωρ της Μονής Πετράκη

·        Η προσφορά της Μονής στον αθηναϊκό λαό, την κοινωνία και το έθνος

·        Η παιδεία, η φιλανθρωπία, η περίθαλψη των αστέγων, των προσφύγων, των φοιτητών,  η προσφορά στα χρόνια της κατοχής ·        Η διακονία στο σύγχρονο άνθρωπο
Στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκπομπής «Πέρασμα» του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συζητούμε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θαυμακού κ. Ιάκωβο, Ηγούμενο της Ι. Μονής, ο οποίος συμπληρώνει 40 χρόνια εγκαταβίωσης στην Πετράκη.
Η εκπομπή μαγνητοσκοπήθηκε στους χώρους της Ιεράς Μονής και μεταδίδεται τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, εορτή των Ταξιαρχών, ημέρα της πανηγύρεως της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: