e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Εσπερινό Ιερατικό Συλλείτουργο για τον Άγιο Νεκτάριο στο Βανάτο


Δειλινό 9ης Νοεμβρίου 2021, στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Ταξιαρχών και Νικολάου εν Βανάτω Ζακύνθου έγινε Εσπερινή Ευχαριστιακή Σύναξη προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, ούτως ώστε να εκκλησιασθούν όσοι εκ των εργαζομένων το πρωί επιθυμούσαν να τιμήσουν  την  μνήμη του κοσμαγάπητου αυτού Αγίου. 
    Προηγήθηκε Αρτοκλασία. Συλλειτούργησαν ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο π. Ιωάννης Ρένεσης, Εφημέριος Φαγιά και Δράκα. Έψαλε καλλιφωνόταταος χορός, αποτελούμενος εκ των κ.κ. Διονυσίου Ρένεση, Δημητρίου Παπαδάτου, Σταματίου Ζούλα και Σπυρίδωνος Δρογγίτη. Ο κ. Ζούλας, εξάλλου, είχε και την διακονία του κηρύγματος, αναφερθείς στον τιμώμενο Άγιο. 
    Μετά την απόλυση ο Εφημέριος προσέφερε συμβολικό δώρο προς τον χθες εορτάσαντα τα ονομαστήριά του κ. Σταμάτιο Ζούλα, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Τέλος, προτέθηκαν για προσκύνημα ιερά Λείψανα Αγίων, κυρίως δε απότμημα εκ του σαβάνου του Αγίου Νεκταρίου. Σε όλους προσφέρθηκαν πλαστικοποιημένες εικόνες του Αγίου, προερχόμενες από τη Μονή Του στην Αίγινα. Τέλος, προσφέρθηκαν σε όλους γλυκίσματα και αναψυκτικά. 






















































Δεν υπάρχουν σχόλια: