e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Στεφανωμένη η γραφική "Κολόννα" του Άι Νικόλα Βανάτου

Δεν είναι μόνον οι κεντρικοί Ναοί ή τα ξωκλήσια των Ενοριών, οι τιμώμενοι επ' ονόματι του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μϋρων της Λυκίας, που γιορτάζουν ανά την οικουμένη τον κοσμαγάπητο Άγιο "τση γης και του πελάου". 

Μαζί με τους τρεις Ναούς του Άι Νικόλα στο Μπανάτο (δύο στην κεντρική ενορία μας και ένας στην Κουκουναρία Μπανάτου), λαμπροφορεί -το κατά δύναμιν- και το παλαιό γραφικό προσκυνητάρι του Αγίου, στη θέση Λουρίδα του Μπανάτου.

Την "κολόννα" αυτήν, πολύ ευλαβούνται όσοι διαβαίνουν από εκεί, αποδίδοντας μεγάλη σημασία στη μεσιτεία Του, τάζοντας συνήθως να του ανάψουν το καντηλάκι του. Κάθε που γιορτάζει, λοιπόν, είτε στις 6 του Δεκέμβρη, είτε στις 10 του Μαγιού, πλέκουν στεφανάκι με τα λουλούδια της εποχής, εκφράζοντας έτσι την προσκυνηματική διάθεσή τους. Φέτος ιδιαίτερα δεν μπορούν να μην παρακαλέσουν για την απαλλαγή από την φονική πανδημία που ταλαιπωρεί τον κόσμο μας!




Δεν υπάρχουν σχόλια: