e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Ο Πατριάρχης Γεωργίας κατά της αιματοχυσίας στην Ουκρανία | სრულიად საქართველოს კათოლიკოს-პატრიარქის განცხადება (24.02.2022)

Δήλωση του Καθολικού Πατριάρχη Πάσης Γεωργίας  (24.02.2022)

Με βάση την πικρή εμπειρία της Γεωργίας, γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Γι' αυτό παρακολουθούμε με πόνο καρδιάς την τεταμένη κατάσταση στην Ουκρανία. Σημειώνουμε ότι τα γεγονότα του χθες και του σήμερα κινδυνεύουν ήδη με σοβαρή αιματοχυσία, αν και υπάρχει ακόμη η δυνατότητα ρύθμισης της κατάστασης. Είναι επίσης μια ευκαιρία να διατηρηθεί η παγκόσμια ειρήνη.

Ζητάμε από την Αγία Τριάδα να φέρει ειρήνη στον λαό της Ουκρανίας και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είθε ο Θεός της ειρήνης να είναι με όλους, Αμήν!

სრულიად საქართველოს კათოლიკოს-პატრიარქის   განცხადება  (24.02.2022)

საქართველოს მწარე გამოცდილებიდან გამომდინარე, ვიცით, რამდენად მნიშვნელოვანია ქვეყნის ტერიტორიული მთლიანობა. ამიტომაც გულისტკივილით ვადევნებდით თვალს უკრაინასთან მიმართებაში შექმნილ  დაძაბულ ვითარებას. ავღნიშნავთ, რომ გუშინ და დღეს განვითარებული მოვლენები უკვე სერიოზული სისხლისღვრის საფრთხის შემცველია, თუმცა შესაძლებლობა ვითარების  დარეგულირებისა, კიდევ არის. ეს არის შესაძლებლობა საყოველთაო მშვიდობის შენარჩუნებისაც.

შევთხოვთ ყოვლადწმინდა სამებას, მშვიდობა მომადლოს უკრაინის მოსახლეობას და მთელ მსოფლიოს.

ღმერთი მშვიდობისა იყოს  ყოველთა თანა, ამინ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: