e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Υπέκυψε στα πολλαπλά εγκαύματά του ο 95χρονος Μπάμπης Παν. Καποδίστριας


Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου "Άγιος Διονύσιος", ο εγκαυματίας συντοπίτης μας Χαράλαμπος Καποδίστριας του Παναγιώτη, ετών 95, υπέκυψε σήμερα το πρωί στα πολλαπλά καψίματά του. 

Θυμίζουμε ότι το βράδυ της περασμένης Τρίτης εκδηλώθηκε φωτιά στο σπίτι όπου διέμενε, στο κέντρο του Βανάτου Ζακύνθου, ο ίδιος βγήκε από μέσα με εγκαύματα στο 70% του σώματός του, το δε σπίτι κάηκε ολοσχερώς. Ο ίδιος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου την ίδια νύκτα μπήκε σε καταστολή, διασωληνώθηκε και νοσηλεύτηκε έκτοτε στην εντατική, με δυσοίωνο μέλλον. Μέρα με την ημέρα χειροτέρευε και σήμερα κατέληξε.


Ο Μπάμπης ήταν ένας ιδιότυπος χαρακτήρας του Μπανάτου, δυναμικός και ακμαίος, παρά την πολύ προχωρημένη ηλικία του, δίχως κανένα πρόβλημα υγείας μέχρι τέλους. Πολυταξιδεμένος, είχε ζήσει πολλά χρόνια στη Γερμανία, μαζί με την αείμνηστη σύζυγό του Κεβή (ή Τσεβούλα), ενώ δεν είχαν αποκτήσει τέκνα. 

Ο ίδιος ήταν ο τελευταίος επιζών από τα 17 αδέλφια του. Σημειωτέον ότι τα 10 από τα 17 παιδιά που γέννησαν οι γονείς του Παναγιώτης και Άννα, προήλθαν από πέντε γέννες διδύμων.

Ο μακαριστός Μπάμπης τα τελευταία χρόνια διέμενε στο Βανάτο και όλοι θα τον θυμόμαστε να πηγαινοέρχεται με το χαρακτηριστικό τρίκυκλό του ωσάν έφηβος. [Δείτε τον στο ανωτέρω βίντεο]. 

Η κηδεία του έχει ορισθεί για την ερχόμενη Παρασκευή, στις 3.30 μ.μ., στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: