e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Κίεβο, εορτή Υπαπαντής Κυρίου: Πώς τιμάται στην καθέδρα της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας [live-photos]


Σήμερα, 15 Φεβρουαρίου 2022, οι ανά τον κόσμο σλαβόφωνοι τιμούν την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, με το ιουλιανό ημερολόγιο. Το αυτό συμβαίνει και στον Ναό του Αγίου Μιχαήλ των χρυσών τρούλων, καθεδρικό της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας. 
    Στη Θεία Λειτουργία προεξάρχει ο Προκαθήμενος της επίσημης Εκκλησίας της χώρας, Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος. Κατ' αυτήν, εκτός από ειδική ευχή-προσευχή για την Πανδημία, αναπέμπονται ειδικές Δεήσεις για την αποτροπή του επικείμενου Πολέμου στη χώρα από πλευράς της εχθρικά συμπεριφερόμενης Ρωσίας και για την επικράτηση της Αλήθεια και της Ειρήνης στον τόπο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 

























Δεν υπάρχουν σχόλια: