e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Από την Άρτα, δόκιμος Μοναχός στην παραδείσια ερημία των Στροφάδων Νήσων


Απόψε, 16.4.2022, μετά τον Αναστάσιμο Εσπερινό της Κυριακής των Βαΐων, ενώπιον του ιερού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου, στο Καθολικό της εν Ζακύνθω Μονής Στροφάδων Νήσων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ τέλεσε την Ακολουθία της Ρασοευχής για τον κ. Χριστόφορο Σφήκα
    Ο νέος Δόκιμος Μοναχός κατάγεται από την Άρτα και από μήνες εγκαταβιώνει στα νησιά των Στροφάδων, επιθυμώντας τον βίο της μοναχικής ασκήσεως. Για την περίοδο της επί θύραις Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα ήρθε στη Ζάκυνθο, ρασοφόρεσε απόψε και κατόπιν θα επιστρέψει την παραδείσια ερημία των Στροφάδων.
    Στην αποψινή Ακολουθία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, παρόντων δε του Καθηγουμένου της εν λόγω Μονής και μελών της Αδελφότητας.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: