e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Ο Κιέβου Επιφάνιος ανέλαβε υπό τη δικαιοδοσία του 11 ακόμη ενορίες στην Περιφέρεια του Κιέβου

Το απροσδιόριστο και ασαφές πλέον εκκλησιαστικό στάτους της υπό τον εν Κιέβω Μητροπολίτη Ονούφριο εκκλησιαστικής δομής -η οποία, παρά τις πρόσφατες αποφάσεις για "ανεξαρτητοποίηση" από τη Μόσχα, δεν έχει ακόμη προβεί στα αναγκαία βήματα κανονικής εφαρμογής αυτών των αποφάσεων, δηλαδή την προσχώρηση στη μόνη κανονικώς Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησίας της Ουκρανίας- οδηγεί ολοένα και περισσότερες ενορίες στη στοργική και πατρική αγκαλιά του Μακ. Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου και, επομένως, στην αδιαμφισβήτητη κανονικότητα και κοινωνία με την καθόλου Ορθοδοξία, όπως ορίζει ο Τόμος Αυτοκεφαλίας που εξέδωσε το Πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο τον Ιανουάριο του 2019.

Έτσι, στις 7 Ιουνίου 2022, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος δέχθηκε στο Μητροπολιτικό Οίκο τους εκπροσώπους θρησκευτικών κοινοτήτων της Περιφέρειας Κιέβου, οι οποίοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας και να ενταχθούν στην τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Ο Προκαθήμενος συζήτησε με τους εκπροσώπους των ενοριών τα θέματα που αφορούν την αλλαγή της δικαιοδοσίας τους, τους συνεχάρη για την λήψη αυτής της σπουδαίας απόφασης και παρουσίασε τα σχετικά διατάγματα αποδοχής τους στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία.

Πρόκειται συνολικά για 11 ενορίες στη Μητροπολιτική περιφέρεια του Κιέβου. Υπενθυμίζεται ότι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία περίπου 60 πρώην ενορίες της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας στην περιοχή του Κιέβου τέθηκαν υπό την άμεση δικαιοδοσία του Μητροπολίτου Επφανίου.











Πηγή πληροφοριών

Δεν υπάρχουν σχόλια: