e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Πεντηκοστή 2022 στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή της αγίας Πεντηκοστής στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Στο ναΰδριο της Σχολής τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 12 Ιουνίου, ο εόρτιος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε ο Εσπερινός της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος κατά τον οποίο αναγνώστηκαν οι ευχές της Γονυκλισίας.
        Εκκλησιάστηκαν απόφοιτοι της Σχολής με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Ν. Ξεξάκη, Πρόεδρο της Εστίας Θεολόγων Χάλκης, πιστοί από το νησί καθώς και πολυπληθείς όμιλοι προσκυνητών εξ Ελλάδος.












Δεν υπάρχουν σχόλια: