e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ανεπίσημα, στη Σιντική Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου

Σήμερα, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022, έφθασε στην περιοχή της Σιντικής ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη, κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου

Ο Πατριάρχης έφθασε περί τις 6.30 το απόγευμα στο Βαμβακόφυτο, όπου ξεναγήθηκε στο Πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο που δημιουργήθηκε στο παλιό Δημοτικό Σχολείο, με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακαρίου και αμέσως μετά μετέβη στην Ιερά Μονή Ακριτοχωρίου, όπου θα διανυκτερεύσει.

Αύριο θα κάνει τα θυρανοίξια του μικρού ιερού Ναού Μαρίας Φιλιππησίας και θα τελέσει μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μητροπολίτη Σασίμων Γενναδίου, ιεράρχηου του Οικουμενικού Θρόνου που εκοιμήθη αρχές Ιουνίου του 2022 και η ταφή του έγινε στο Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του είναι η Κομοτηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: