e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Επίσκεψη Γεν. Προξένων Ελλάδος, Κροατίας και Μάλτας στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος δέχθηκε, στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ, την επίσκεψη των Γενικών Προξένων της Ελλάδος κ. Χρήστου Καρρά, της Κροατίας κ. Ivica Glasnovic και της Μάλτας κ. Lawrence Buhagier.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, ο Σεβ. κ. Μακάριος και οι τρεις διπλωμάτες στην αυστραλιανή μεγαλούπολη ανέπτυξαν μια εποικοδομητική συζήτηση γύρω από ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο επίκεντρο της συζητήσεως βρέθηκε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, για τον οποίο άπασες οι πλευρές εξέφρασαν τον προβληματισμό και την αποδοκιμασία τους, καθώς και την προσδοκία να επικρατήσει ειρήνη το συντομότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: