e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Ο Κιέβου Επιφάνιος θα πρωτολειτουργήσει τα Χριστούγεννα στη Λαύρα των Σπηλαίων (7.1.2023)

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ: Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!
Παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της Γέννησης του Χριστού στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Λαύρας
Αφού λάβαμε την κατάλληλη άδεια (σ.μ. από τις ουκρανικές αρχές), ενημερώνουμε τους πιστούς και το κοινό ότι η πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη Γεννήσει του Χριστού θα τελεστεί από τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιέβου, Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο, στις 7 Ιανουαρίου 2023, στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Λαύρας του Κιέβου.
Η λειτουργία αρχίζει στις 9 π.μ. Καλούμε τους Ουκρανούς πιστούς να προσευχηθούν μαζί.
Παρακαλείστε να ακολουθήσετε τις πρόσθετες ανακοινώσεις.
Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης του Κιέβου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: