e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου [video-photos]

Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και με κωδωνοκρουσίες, άρχισε στις τέσσερις και συνεχίζεται στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης  Κύπρου Γεωργίου.

Ηδη στην ευρισκόμενη σε εξέλιξη διαδικασία, η λέξη "Άξιος" και τα θερμά χειροκροτήματα δόνησαν τον Ιερό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα.

Μετά τη δοξολογία και τη δέηση, ο Μακαριώτατος έλαβε το αυτοκρατορικό σκήπτρο, ενεδύθη τον πορφυρούν μανδύα και υπέγραψε με κόκκινο μελάνι από το ιστορικό μελανοδοχείο του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, την πράξη της εκλογής του στον Κώδικα της Ιεράς Συνόδου.

Αυτοκρατορικό σκήπτρο, πορφυρός μανδύας και υπογραφή με κόκκινο μελάνι, είναι από τον πέμπτο αιώνα τα τρία αυτοκρατορικά προνόμια του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Στην τελετή, η οποία μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ 1, παρίστανται Ιεράρχες από όλες τις Ορθόδοξες και άλλες Εκκλησίες.

Παρίστανται, επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η πρόεδρος της Βουλής, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: