e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Πρώτο Πάσχα στη νεοσύστατη ενορία Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω στο Ντάργουιν

Με την ευλογία και τις προσευχές του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, η νεοσύστατη ενορία Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στην περιοχή Palmerston του Ντάργουιν, η λειτουργία της οποίας άρχισε μόλις πριν από τρείς Κυριακές, γιόρτασε το πρώτο της Πάσχα. Πλήθος μέγα κόσμου, μικροί και μεγάλοι, νέοι και ηλικιωμένοι, νεαρές οικογένειες με πολλά παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες, συμμετείχαν στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος. Η παρουσία, ιδιαιτέρως, των πολλών νέων αγοριών και κοριτσιών και των πολλών νέων οικογενειών έδωσε το στίγμα της ζωής της νέας ενορίας.

Δοξολογίες αρμόζουν προς τον ύψιστο Θεό και ευχαριστίες προς τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο, μια από τις πρώτες ποιμαντικές μέριμνες του οποίου, από την ημέρα που ανέλαβε το πηδάλιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, υπήρξε η δημιουργία μιας δεύτερης ενορίας στο Ντάργουιν για να καλύψει τις εκκλησιαστικές ανάγκες των πολυπληθών πιστών, οι οποίες ήταν αδύνατο εκ των πραγμάτων να καλυφθούν από μία μόνο ενορία.

Η τεράστια αίθουσα, στην οποία λειτουργείται η ενορία, μέχρι την μελλοντική ανέγερση Ιερού Ναού, ήταν ασφυκτικά γεμάτη σ’ όλες τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα. Ιδιαιτέρως χαρακτηριστικό και ενδεικτικό της εκκλησιαστικής δίψας τους είναι το γεγονός ότι οι πιστοί προσέρχονται στην έναρξη των ιερών ακολουθιών και απέρχονται μετά το πέρας αυτών.

Οι συνεργάτες του Ιερατικώς Προϊσταμένου, π. Χρήστου Τσορακλίδου, εργάζονται ακούραστα και με αγάπη, υπό την πνευματική καθοδήγηση του ιερέως, για την ευπρέπεια του χώρου και την εξυπηρέτηση των πιστών, ο δε π. Χρήστος δεν φείδεται κόπου και μόχθου, όπως και όλοι οι ευλογημένοι ιερείς της τοπικής Εκκλησίας, εις το επισυναγαγείν τους πιστούς υπό τας πτέρυγας της Εκκλησίας.

Η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων. Ιδιαιτέρως των νέων ανθρώπων, η συμμετοχή των οποίων στα δρώμενα της Μεγάλης Εβδομάδος, όπως, επί παραδείγματι, των κοριτσιών στον στολισμό του επιταφίου και των αγοριών στη λιτάνευσή του, υπήρξε ενεργός και ενθουσιώδης.

Το πρώτο Πάσχα της νεοσύστατης ενορίας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω υπήρξε πηγή χαράς και ευλογιών πολλών, για τις οποίες δοξάζουμε τον δι’ ημάς σταυρωθέντα και αναστηθέντα Κύριο.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: