e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Καρκαναίικα Βανάτου: Εορτή Μεσοπεντηκοστής και Παρόδου Αγ. Νικολάου από τη Ζάκυνθο (1087)

Πρωί Τετάρτης της Μεσοπεντηκοστής, 10ης Μαΐου 2023, στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου των Καρκαναίων, στα Μετόχια του Βανάτου, μνημονεύοντας το ευλογημένο πέρασμα του ιερού Λειψάνου του κοσμαγάπητου και θαυματουργού Αγίου των Μυρέων, από τα Μύρα της Λυκίας στην πόλη Μπάρι της Ιταλίας, ιστορικό γεγονός, τοποθετούμενο το 1087. 
    Τον ιερουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσε από το ψαλτήριο ο ιεροψάλτης κ. Δημήτριος Κάνδηλας, ο και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ζακύνθου.
    Για τον Άι Νικόλα, τον επονομαζόμενο στη Ζάκυνθο "Περαστό", ομίλησε δι' ολίγων ο Εφημέριος, έγινε Αρτοκλασία και ακολούθησαν πλούσια κεράσματα εκ μέρους της ιδιοκτήτριας του Ναού, κ. Γεωργίας χήρας Ιωάννη Καποδίστρια και της ευγενικής Οικογένειάς της. 






































Δεν υπάρχουν σχόλια: