e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Κίεβο: Πεντηκοστή 2023 στην Καθέδρα της Εκκλησίας της Ουκρανίας [video-photos]

Την Ημέρα της Αγίας Τριάδας - Πεντηκοστή, 4 Ιουνίου 2023, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ της πρωτεύουσας.

Τον επικεφαλής της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας συνυπηρέτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Vyshgorod Αγαπητός, ο Επίσκοπος Vasylkiv Εφραίμ, αδελφοί της μονής και προσκεκλημένοι κληρικοί.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ακούστηκαν προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση, τον λαό και για την ειρήνη των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδας και των πολιτών.

Στο τέλος της ακολουθίας, σύμφωνα με την παράδοση, ο Μακαριώτατος τέλεσε τον Εσπερινό της Γονυκλινισίας και ράντισε τους παρευρισκόμενους με αγιασμό.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ:


























































Δεν υπάρχουν σχόλια: