e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ στο Διακοινοβουλευτικό Παγκόσμιο Συνέδριο Διαθρησκειακού Διαλόγου

Πραγματοποιήθηκε στο Μαρακές του Μαρόκου, από 13 έως 15 Ιουνίου 2023, το πρώτο Διακοινοβουλευτικό Παγκόσμιο Συνέδριο Διαθρησκειακού Διαλόγου με θέμα: «Working together for our common future».

Εκπρόσωποι κοινοβουλίων, θρησκευτικοί ηγέτες και εκπρόσωποι θρησκευτικών κοινοτήτων και οργανισμών συναντήθηκαν και συζήτησαν τους τρόπους σχέσης και συνεργασίας των κοινοβουλευτικών ομάδων με τις θρησκευτικές κοινότητες και κατέληξαν σε συγκεκριμένες προτάσεις προς τα κοινοβούλια.

Στο συνέδριο ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ. Παραβρέθηκαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής κ. Μελέτιος, με ιερείς από την ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καζαμπλάνκας, καθώς και εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Ο κ. Σέργιος Βοΐλας εκπροσώπησε το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Inter-Parliamentary Union και την φιλοξενία παρείχε το Βασίλειο του Μαρόκο.

Περισσότερες φωτογραφίες:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: