e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Ο Κιέβου Επιφάνιος λειτουργός στη Μονή Manyava, τον Άθω της Ουκρανίας [video-photos]

Την τρίτη Κυριακή μετά την Πεντηκοστή και ανήμερα της τιμής της Εικόνος Manyava της Θεοτόκου «Η Λυτρώτρια», 25 Ιουνίου 2023, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος προεξήρχε τη Θεία Λειτουργία στο ανδρικό Μοναστήρι Manyava, τον φερόμενο ως Άθωνα της Ουκρανίας, στα Καρπάθια Όρη της Δυτικής Ουκρανίας. Άλλωστε, αυτή η αγιορείτικη εικόνα της Θεομήτορος βρίσκεται στο μοναστήρι εδώ και 20 χρόνια και θαυματουργεί.

Πολλοί Αρχιερείς συλλειτούργησαν με τον Προκαθήμενο Επιφάνιο, όπως και πλειάδα Κληρικών της επίσημης Εκκλησίας της Ουκρανίας, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και μεγάλος αριθμός πιστών και προσκυνητών από διάφορα μέρη της Ουκρανίας προσευχήθηκαν επίσης στη λειτουργία.

Στη μικρή είσοδο, ο Μακαριώτατος τίμησε τον Ηγούμενο Ιωάσαφ με ένα ακόμη ιερατικό βραβείο - το δικαίωμα να φοράει χρυσοποίκιλτο σταυρό.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος ομίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα. Ακούστηκαν, εξάλλου, προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση, τον λαό και για την ειρήνη των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδας και των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας εκατοντάδες πιστοί μετέλαβαν των αχράντων Μυστηρίων.

Στο τέλος της ακολουθίας τελέστηκε παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο μπροστά στη θαυματουργή εικόνα Της. Επίσης, ο Προκαθήμενος Επιφάνιος χάρισε στη μητέρα ενός υπερασπιστή της Ουκρανίας, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μέτωπο, το εκκλησιαστικό βραβείο του γιου της.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)
















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: