e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Τανζανία: Βαπτίσεις στη Μητρόπολη Αρούσας

Το φως της Ορθοδοξίας, με τη χάρη του Θεού, απλώνεται σε ολόκληρη την έκταση της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας.

Απ’ άκρη σε άκρη, σε πόλεις και χωριά, η κατήχηση συνεχίζεται με αμείωτο ζήλο, αφού συνεχώς νέες κοινότητες ανθρώπων ζητούν να γνωρίσουν την Ορθόδοξη πίστη. Παράλληλα, οι ορθόδοξες οικογένειες, γνωρίζοντας σιγά-σιγά την παράδοση της Εκκλησίας μας, βαπτίζουν τα παιδιά τους στη βρεφική ηλικία, έτσι ώστε να μεγαλώσουν μέσα στην Εκκλησία μετέχοντας στα Μυστήρια.

Μια νέα ομάδα κατηχουμένων, μαζί με ορισμένα βρέφη και μικρά παιδιά, έλαβαν το Άγιο Βάπτισμα από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αρούσας.

Ευχή όλων για τους νεοφώτιστους, να είναι η χάρη του Αγίου Βαπτίσματος φωτεινός οδοδείκτης αγαθών έργων σε όλη τους τη ζωή.

Πηγή: ierapostolikistegi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: