e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Μέσω Βολίμα Ζακύνθου: Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ναό Αγίας Παρασκευής


Αρχιερατικός Εσπερινός εψάλη απόψε, 25 Ιουλίου 2023, τιμώντας την Αγία Παρασκευή, στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ναό Μέσω Βολιμών, στην ορεινή Ζάκυνθο. Χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄. Έψαλε χορός ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του κ. Νικολάου Λειβαδά.
        Μετά τα Εσπέρια, όπου παρέστησαν οι τοπικές Αρχές, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Νικήτα Αρετάκη, έγινε Λιτανεία της Εικόνας ανά τις οδούς της κωμοπόλεως. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι. Ο οικείος Εφημέριος, Οικονόμος Σταυροφόρος Αναστάσιος Καψαμπέλης είχε φροντίσει για την αρτιότητα της γιορτής.
[Φωτογραφίες: Νίκος Μούσουρας]
































Δεν υπάρχουν σχόλια: