e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Νέα παράθυρα στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου


Αυτές τις ημέρες, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, αντικαταστάθηκαν όλα τα παράθυρά του, εν συνόλω δέκα (10), εξαιτίας των εκτεταμένων φθορών των παλαιών, μη δυνάμενων πλέον να διορθωθούν. Σημειωτέον ότι τα παλαιά κατασκευάστηκαν προ του 1980, τότε που ανοικοδομήθηκε η σημερινή μορφή του Ναού.
        Το σημερινό αυτό έργο ήταν εξόχως απαιτητικό και δύσκολο, όχι μόνον εξαιτίας του μεγάλου κόστους ή του ύψους όπου βρίσκονται, αλλά κι επειδή έπρεπε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή τόσο στα κορνιζόλια που περιβάλλουν τα παράθυρα εντός του Ναού (λόγω του ξυλόγλυπτου διακόσμου), όσο και στη στεγανοποίησή τους (μια και όλα τα προηγούμενα έμπαζαν νερά από τις βροχές), αλλά και την ρύθμιση απομάκρυνσης περιστεριών, που εκεί φώλιαζαν, προξενώντας μόνιμες ακαθαρσίες.
        Απευθυνόμενοι προς τους Ενορίτες μας, αναφέρουμε ότι έχει -προς το παρόν- πληρωθεί περί το ήμισυ της τιμής τους, όπως πάντα δε, αναμένουμε τις προσφορές τους, ενθυμούμενοι ότι σε αυτούς στηρίζεται η συντήρηση και η εν γένει ευπρέπεια του κοινού σπιτιού μας, που είναι ο Ναός!
Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου










Δεν υπάρχουν σχόλια: