e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Κολικόντασι Αλβανίας: Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού

Στη Μονή του Αγίου Κοσμά, που έχτισε ο Αλή Πασάς, το 1813 – 1814, και ανακαίνισε πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος τελέστηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο πήραν μέρος οι Μητροπολίτες Απολλωνίας κ. Νικόλαος, Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και ο Επίσκοπος Βίλυδος κ. Αστείος ή Άστις. Ομίλησε ο Αρχιμ. Αναστάσιος και έψαλε ο Βυζαντινός χορός της Αρχιεπισκοπής Τιράνων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των λειψάνων του Αγίου πέριξ της Ιεράς Μονής. Να σημειωθεί ότι στην Μονή βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου Κοσμά.

Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρώην Αρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Βασίλειος Τσιατούρας, ο καθηγητής Α.Π.Θ. και Άρχων Ιερομνήμων κ. Μιχαήλ Τρίτος, ο εκ Πρεβέζης Άρχων Δεπουτάτος και Πρόεδρος της Εταιρείας Βυζαντινών Μελετών Ν. Πρεβέζης κ. Ευάγγελος Κατσίμπρας και πλήθος πιστών από την Αλβανία και την Ελλάδα.

Ακολούθησε πλούσια δεξίωση στο ηγουμενείο από τον ηγούμενο της Μονής.

Περισσότερες φωτογραφίες:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: