e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Ζάκυνθος: Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Πολιούχο Άγιο Διονύσιο [photos]

H Ζάκυνθος γιορτάζει σήμερα τον Πολιούχο της Άγιο Διονύσιο και συγκεκριμένα τη μετακομιδή του Σκηνώματος του Αγίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο, ιστορικό γεγονός του 1717. 

Πλήθος πιστών βρέθηκαν από νωρίς σήμερα το πρωί, 24.8.2023, στο εν τη πόλει της Ζακύνθου Καθολικό της Μονής Στροφάδων τελεσθέν Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Ζάμπιας κ. Ιωάννης, Αξώμης κ. Δανιήλ, οι Θεοφ. Επίσκοποι Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος και Νειλουπόλεως κ. Νικόδημος, πλαισιώνοντας τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄.

Φωτορεπορτάζ: ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
























Δεν υπάρχουν σχόλια: