e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Διαδικτυακό Συνέδριο βυζαντινής μουσικολογίας προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση την Τρίτη, 1η Αυγούστου 2023, μετά την Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Παναγία, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, π. Νεκτάριο Πάρη, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου, τον Άγγελο Μπέντη, μουσικολόγο-καθηγητή βυζαντινής μουσικής, και τον Χρήστο Τσόγκα, μαθητή του π. Νεκταρίου.

Τον ερχόμενο Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό συνέδριο βυζαντινής μουσικολογίας από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και για τον λόγο αυτό ζήτησε ο καθηγητής από τον Πατριάρχη, εκ μέρους του Πρύτανη του ΠΑΜΑΚ, να απευθύνει χαιρετισμό.

Το συνέδριο θα είναι αφιερωμένο στα 50 χρόνια αρχιερατείας και στα 30 χρόνια πατριαρχίας του Οικομενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Πηγή: ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: