e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Μαχαιράδο Ζακύνθου: Αρχιερατική Παράκληση προς την Παναγία "Ευτοχίδου" ή "Ευτυχιδιώτισσα"


Εσπέρας 3ης Αυγούστου 2023, στον Ναό της Παναγίας της επονομαζομένης "Ευτυχιδιώτισσα", "Ευτυχίδου", "Ευτυχίδος", "Ευτοχίδος", "Ευτοχίδου", στο κεφαλοχώρι Μαχαιράδο Ζακύνθου. Ο εν λόγω Ναός (παλαιή Ενορία, σήμερα Παρεκκλήσιο) είναι  επιμήκης βασιλική, ως συνηθίζεται στη Ζάκυνθο και πρωτοσυναντάται ιστορικά σε κώδικα του 1718.
        Εδώ απόψε προσήλθε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου, για χοροστασία στον Παρακλητικό Κανόνα προς την Χάρη της Θεομήτορος. 
        Την ομιλία της βραδιάς έκανε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, αναφερθείς στην οφειλή αγάπης του ανθρώπου προς την "Θεοτόκον και Μητέρα του Φωτός", ο δε Μητροπολίτης επαίνεσε δι' ολίγων τον εφημερεύοντα νέο Ιερέα Νικόλαο Μόνο, για την ποιμαντική δραστηριότητά του στην Ενορία.
        Ακολούθησαν κεράσματα στο πλάτωμα του Ναού.































Δεν υπάρχουν σχόλια: