e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Πόλη: Εορτή του Αγίου Φανουρίου στην Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος

Το απόγευμα του Σαββάτου, 26 Αυγούστου 2023, τελέστηκε στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος, στην Πόλη, ο Αναστάσιμος Εσπερινός, σε συνδυασμό με την εορτή του Αγίου Μάρτυρα Φανουρίου του νεοφανούς, του οποίου η εικόνα βρίσκεται σε προσκυνητάρι, στο νότιο κλίτος του Ναού.

Με τη φροντίδα της Φιλοπτώχου Αδελφότητος της Κοινότητος στολίστηκε με ωραία λευκά λουλούδια η εικόνα του εορταζόμενου Αγίου, προς τιμήν του οποίου πολλές χριστιανές νοικοκυρές ετοίμασαν και προσέφεραν τις καθιερωμένες φανουρόπιττες.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότηητας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ο οποίος ευλόγησε τις φανουρόπιττες και μίλησε επίκαιρα προς το εκκλησίασμα, για τον τιμώμενο Άγιο και τα διαχρονικά μηνύματά του.

Στο τέλος, ο αυλόγυρος του Ταξιάρχη πρόσφερε σε όλους τη δροσιά του και οι κυρίες της Φιλοπτώχου τούς περιποιήθηκαν με πολλή αγάπη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: