e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Ζάκυνθος: Με δέος και κατάνυξη τα θερινά "Μπασίματα" του Αγίου Διονυσίου [70 photos]


Κορυφώθηκε σήμερα το πρωί, 26η Αυγούστου 2023, το τριήμερο της θερινής εορτής του Αγίου Διονυσίου, ήτοι της επετείου της Μετακομιδής του Αγίου της Συγγνώμης από τα νησιά Στροφάδες στη Ζάκυνθο, ιστορικό γεγονός του 1717. 
        Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, που τελέστηκε, έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ και Αξώμης κ. Δανιήλ, ο Θεοφ. Επίσκοπος Νειλουπόλεως κ. Νικόδημος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος. Τον θείο λόγο κήρυξε απ' άμβωνος ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λυκογιάννης, Ιεροκήρυκας Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου.
        Ακολούθως -ως είθισται- έγινε η τρισσή λιτάνευση του σεπτού Σκηνώματος του τιμωμένου Αγίου εντός του Ναού, ευλαβική Δέηση ενώπιόν Του και η εναπόθεσή Του στην Λάρνακα της μόνιμης φυλάξεώς Του.
[Φωτογραφίες για το "Νυχθημερόν": Γεράσιμος Τσαλπατούρος, Αντώνιος Πλαγιανάκος, π. Παν. Καποδίστριας και Robi Gerovasilis]





































































Δεν υπάρχουν σχόλια: