e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Μητρόπολη Πριγκηποννήσων: Πανήγυρις Μητροπολιτικού Ναού - Ονομαστήρια Μητροπολίτου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξι και με πολλή συμμετοχή προσκυνητών εωρτάσθη και εφέτος η ιερά μνήμη του πολιούχου Πριγκήπου Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, εις τον πανηγυρίσαντα φερώνυμο Μητροπολιτικό  Ναό της Νήσου, αγομένων κατ’ αυτήν και των ονομαστηρίων του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κου Δημητρίου.

Ο Σεβασμιώτατος, εχοροστάτησε εις αυτόν, κατά τον Εσπερινόν της εορτής, μετ’ αρτοκλασίας, Τετάρτης, 25ης Οκτωβρίου, προέστη δέ και της Θ. Λειτουργίας της κυριωνύμου ημέρας αυτής, Πέμπτης, 26ης ιδίου, εν συλλειτουργία μετά των Σεβ. Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κου Μελίτωνος και Σμύρνης κου Βαρθολομαίου.

Κατά την Θ. Λειτουργίαν, την Α. Θ. Παναγιότητα, τον Οίκουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον, εξεπροσώπησεν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, διαβιβάσας τας σεπτάς Πατριαρχικάς ευχάς εις τον εορτάσαντα Ποιμενάρχην, τον οποίον προσεφώνησεν εορτίως και ο Εντιμ.κ.Φώτιος Κάτσης, Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ι. Ναού του Γενεσίου της Θεοτόκου της Νήσου Πρώτης, εκ μέρους των Κοινοτικών Σωμάτων της Επαρχίας.

Κατακλείων ο Σεβ. Ποιμενάρχης, απηύθυνε λόγους ευλαβούς ευγνωμοσύνης προς τον Σεπτόν Προκαθήμενον της Μητρός μας Εκκλησίας δια την τιμήν της εκπροσωπήσεως, και ενθέρμων ευχαριστιών προς πάντας.

Επηκολούθησεν εόρτιος δεξίωσις και γεύμα.

Εκ της Ι. Μητροπόλεως,

Πρίγκηπος, 26 Οκτωβρίου 2023














Δεν υπάρχουν σχόλια: