e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Ουκρανικό κοινοβούλιο: Μέτρα για την «απαγόρευση» θρησκευτικών οργανώσεων που συνδέονται με τη Ρωσία

Το ουκρανικό κοινοβούλιο (Βερχόβνα Ράντα) ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση το νομοσχέδιο αριθ. 8371 σχετικά με την απαγόρευση των δραστηριοτήτων των θρησκευτικών οργανώσεων που συνδέονται με τη Ρωσία.

Το έγγραφο υπερψηφίστηκε σε πρώτη ανάγνωση από 267 βουλευτές, σύμφωνα με τον βουλευτή Γιαροσλάβ Ζελεζνιάκ. Το νομοσχέδιο έλαβε τη μεγαλύτερη υποστήριξη από την παράταξη του προέδρου Ζελένσκι «Υπηρέτης του Λαού», όπου 175 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της απόφασης. Το σχέδιο νόμου υποστηρίχθηκε επίσης από την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη (26 ψήφοι), την Πατρίδα (17), τη Φωνή (18), την Εμπιστοσύνη (12) και μεμονωμένους βουλευτές.

Η έγκριση του εγγράφου σε πρώτη ανάγνωση αποτελεί σημαντικό βήμα προς την πλήρη απαγόρευση των δραστηριοτήτων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία και την παύση της επιρροής της. Η περαιτέρω τύχη του σχεδίου νόμου θα καθοριστεί στο στάδιο της δεύτερης ανάγνωσης.

© Πνευματικό Μέτωπο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: