e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Βανάτο Ζακύνθου: Εόρτια Σύναξη των Ταξιαρχών στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιό Τους

Πρωί Τετάρτης, 8ης Νοεμβρίου 2023, στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Βανάτο Ζακύνθου, για την εορταστική Ευχαριστιακή Σύναξη των Αγίων Ασωμάτων Δυνάμεων, την οποία επιτελεί σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία. 
    Συλλειτούργησαν ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο π. Ιωάννης Ρένεσης (Εφημέριος Φαγιά και Δράκα), ενώ το ψαλτικό στασίδι τίμησαν χορωδιακά οι κ.κ. Διονύσιος Ρένεσης, Σπυρίδων Σαρατσένος και Σπυρίδων Δρογγίτης. Το κήρυγμα της  ημέρας έκανε ο π. Παναγιώτης, αναφερθείς στην αγγελολογία της Εκκλησίας μας, ήτοι αναλύσας τα περί της υποστάσεως και του έργου των Αγίων Αγγέλων. 
    Έγιναν και Αρτοκλασίες, τις οποίες προσέφεραν ο κ. Δημήτρης Στραβοπόδης, η κ. Άννα Γολέμη και η κ. Παναγιώτα Σταμίρη. Στο πλαίσιο της Συνάξεως αυτής έγινε μνημόνευση για την ανάπαυση των ψυχών των κτητόρων και δωρητών του Ναού, αοιδίμων Παναγιώτου, Αντωνίας και Μιχαήλ Στραβοπόδη. Παρέστησαν, εκτός από ευάριθμους πιστούς από την Ενορία και άλλες περιοχές της Ζακύνθου, μαθητές του Γυμνασίου Βανάτου.
        Τέλος, αφού έγινε ο σαραντισμός της νεογέννητης θυγατέρας νέων κατοίκων της Ενορίας μας, διανεμήθηκε σε όλους από ένα αντίτυπο της "Καινής Διαθήκης", χάριν ευλογίας!
        Μετά τα λειτουργικά, υπήρξαν πλούσια κεράσματα στο πλάτωμα του Ναού (διάφορα γλυκίσματα και αναψυκτικά) και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι πνευματικά για την επιτυχία της εορτής.





























































Δεν υπάρχουν σχόλια: