e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Σύδνεϋ: Πανηγύρισε ο ναός Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη στο Crows Nest

Την Τρίτη και την Τετάρτη, 7 και 8 Νοεμβρίου 2023, εορτή της Συνάξεως των Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη στο προάστιο Crows Nest του Σύδνεϋ.

Με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, την παραμονή της εορτής, χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, ο οποίος, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, υπενθύμισε την παρουσία των αγγέλων στη ζωή μας και κυρίως του φύλακα αγγέλου που μας δίνεται με το Άγιο Βάπτισμα, για να μας φυλάει και να μας προστατεύει στο πνευματικό μας ταξίδι. Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε, επίσης, τις ευχές, τις ευλογίες και την αγάπη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Την κυριώνυμο ημέρα, πρωί Τετάρτης, της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσία των αγγέλων στη Θεία Λειτουργία όπως την βίωσαν οι Άγιοι και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: