e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Τιμητικές διακρίσεις επιφανών προσώπων καθιερώνει το "Αληθώς". Ποιοι βραβεύονται για το 2023

Γίνεται γνωστό ότι το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Αληθώς" της Ενορίας Βανάτου εν Ζακύνθω, πολιτισμικός θεσμός της τοπικής Εκκλησίας της Ζακύνθου, καθιερωμένος και καταξιωμένος ήδη στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου (μέσω των συνάξεών του -μορφωτικών μετά μουσικής μάλιστα-, εικαστικών εκθέσεων και εκδόσεων βιβλίων ή και cd, ίδρυσης Βιβλιοθήκης), προβαίνει τώρα σε απονομές τιμητικών διακρίσεων σε επιφανή πρόσωπα, τα οποία διαπρέπουν στον τομέα ενασχόλησή τους και συνδέονται -με κάποιο τρόπο- με το Βανάτο και τις ενοριακές εκφάνσεις του.

Ήδη, η πρώτη βράβευση, Δίπλωμα μετά Χρυσού Σταυρού, απονεμήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2023, στον κ. ΣΤΑΜΑΤΙΟ ΖΟΥΛΑ, ως αναγνώριση της εν γένει προσφοράς του στα επιστημονικά, ιεροκηρυκτικά και ιεροψαλτικά δρώμενα της Ενορίας Βανάτου. 

Είναι μάλιστα προγραμματισμένες τρεις επιπλέον βραβεύσεις, οι ακόλουθες:

Στις 21 Νοεμβρίου 2024, θα τιμηθεί, 30 χρόνια μετά την κοίμησή του, ο Ιερέας ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΑΜΦΡΕΔΑΣ (+19.11.1993), ο οποίος διετέλεσε Εφημέριος Βανάτου από το 1967 έως το 1986, αφήνοντας μνήμη οσίου πνευματικού πατρός. Το Δίπλωμα μετά Χρυσού Σταυρού θα παραλάβει εκπρόσωπος της Οικογένειάς του.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα 2023, θα τιμηθεί, με τα ανωτέρω διάσημα, η 16χρονη ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΚΛΑ του Σπυρίδωνος, μόνιμη κάτοικος Βανάτου, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Παγκόσμιους Αγώνες Ζίου-Ζίτσου, Καζακστάν 2023.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς 2024, θα τιμηθούν, με τα ανωτέρω διάσημα, το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα "ΥΑΚΙΝΘΗ" και ο ιδρυτής δάσκαλός του ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ, για την επί σχεδόν 30 χρόνια προσφορά τους στην Παράδοση της Ζακύνθου και τις ενοριακές δράσεις του Βανάτου.

Συγχαίρουμε τους τιμωμένους κι ετοιμαζόμαστε για περαιτέρω επιβραβεύσεις των Αρίστων του τόπου μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: