e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Άγγελμα εορτών Αγίων Ταξιαρχών και Νεκταρίου στο Βανάτο (8 και 9.11.23)

Ανακοινώνεται προς τους φιλέορτους Ενορίτες και φίλους της Ενορίας μας ότι κατά το διήμερο 8 και 9 Νοεμβρίου 2023, θα πραγματοποιηθούν δύο Ευχαριστιακές Συνάξεις στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βανάτου, το οποίο ανήγειρε το 2009 και προσέφερε στην Ενορία μας η Οικογένεια των μακαριστών Παναγιώτου και Αντωνίας Στραβοπόδη, εις μνήμην του πρόωρα κοιμηθέντος γιου τους Μιχαήλ.

Πιο συγκεκριμένα:

Α) Το πρωί της Τετάρτης, 8.11.2023, ώρα 8-10.15 μ.μ., θα λάβουν χώραν ο εόρτιος Όρθρος και Ιερατικό Συλλείτουργο επί τη Συνάξει των Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων. Θα γίνει Αρτοκλασία και σχετική ομιλία.

Β) Το δειλινό της Πέμπτης, 9.11.2023, ώρα 5-6.30 μ.μ., θα λάβει χώραν Εσπερινό Ιερατικό Συλλείτουργο, για να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι πιστοί, τιμώντας την πανεύφημη μνήμη του λαοφίλητου Αγίου του 20ού αιώνα, Νεκταρίου Πενταπόλεως του θαυματουργού. Θα εκτεθεί για προσκύνημα απότμημα εκ του ιερού Σαβάνου του Αγίου, προερχόμενο από την ανακομιδή του Αγίου, το οποίο κέκτηται παλαιόθεν ο Εφημέριός μας. Θα γίνει Αρτοκλασία και σχετική ομιλία.

Όσοι πιστοί, καλοδεχούμενοι!
Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: