e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Νιχώρι Βοσπόρου: Ο Άγιος Γεώργιος τιμήθηκε στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ             

 ΑΓΙΩΤΑΤΗ   ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

 Κ Ο Ι Ν Ο Τ Η Σ     Ν Ε Ο Χ Ω Ρ Ι Ο Υ

Με σεμνότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος είναι ένα από τα Μετόχια του Παναγίου Τάφου στη Βασιλεύουσα, εκ μεταθέσεως η κατάθεση του τιμίου σώματος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, με την τέλεση Θείας Λειτουργίας. Εμμελέστατα έψαλαν οι τακτικοί Ιεροψάλτες της Κοινότητας Νεοχωρίου.

          Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Μνημόσυνο, για την ανάπαυση της ψυχής του προσφάτως κοιμηθέντος ενορίτου μας Ιωάννου Κλημεντάκη και για τα θύματα της τραγωδίας, που εκοιμήθηκαν κατά την επιδρομή στην Ιερά Μονή του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα.

          Ακολούθησε, ένα ωραίο κέρασμα στην αίθουσα του Μετοχίου, κατά τη διάρκεια του οποίου δόθηκε η καλή ευκαιρία της προσωπικής επικοινωνίας μεταξύ των ενοριτών και των εξ Ελλάδος επισκεπτών μας.

ΕΚ   ΤΗΣ   ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ   ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΙΑΣ

Yeniköy Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesi 

5 Kasım Pazar ayinimiz Kudüs-ü Şerif Aya Yorgi Kilisesinde gerçekleşmiştir.

Ayini müteakip, bir hafta önce  ebediyete intikal eden cemaat üyemiz Yani Klimentakis ve Gazze bölgesinde bulunan Kudüs Patrikhanesine bağlı   Agios Porfirios Manastırında  saldırı sonunda hayatını kaybeden Hristiyan Ortodoksların ruhuna dua edildi ,kollivalar dağıtıldı.




Δεν υπάρχουν σχόλια: