e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Ένα ταξίδι προς τα Χριστούγεννα!

15 Νοεμβρίου, Γουρία, Σαμωνά και Αβίβου. Η πρώτη μέρα της Σαρακοστής των Χριστουγέννων, η πρώτη μέρα του ταξιδιού προς την Μητρόπολη των εορτών. 

Την έχουμε ανάγκη αυτή την περίοδο. Να αφουγκραστούμε το παιδί που υπάρχει ακόμα στην καρδιά μας. Να νοιαστούμε για τον διπλανό μας. Να αφήσουμε κατά μέρος τη δύναμη του να τα έχω όλα, να τρώω απ' όλα, να σκέφτομαι ότι μόνο εγώ. Και να προσανατολιστούμε με αντίστροφη μέτρηση, όχι όπως τα Jumpo, στη γιορτή που μας υπενθυμίζει αυτό που ήταν ο κόσμος, αυτό που έγινε με τον Θεάνθρωπο Χριστό, αυτό που χάνουμε κι αυτό που μπορούμε να ξαναβρούμε. Την Αγάπη.
π. Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: