e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023, επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Σωφρόνιο Γκουτζίνη, και τον κ. Δημήτριο Γραμματικά, Οδηγό-Κλητήρα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο σε εγκάρδια ατμόσφαιρα και απήλαυσαν την παραδοσιακή Πατριαρχική φιλοξενία. Επίσης, προσκύνησαν στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παντοκράτορος και τον Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδοσίας που άκμαζαν μέχρι την Άλωση της Πόλης ως μνημειώδεις ναοί της Βασιλευούσης.

Ο Σεβασμιώτατος το εσπέρας της ίδιας ημέρας επέστρεψε εις τα ίδια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: