e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Τρισάγιο στον τάφο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄

Ο εκ του σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, Σεβ. Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, ευρισκόμενος στην Κύπρο, κατά τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023, τέλεσε Τρισάγιο εις τον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β΄.

Τον πλαισίωσαν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου π. Γεώργιος και οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος, πρεσβύτερος Βασίλειος και διάκονος Ραφαήλ.

Το Τρισάγιο τελέστηκε εις μνήμην του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου του Β’  με αφορμή την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ημέρα κατά την οποία εόρταζε τα ονομαστήριά του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: