e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Αυστραλίας Μακάριος: «Στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν υπάρχει “κρίνω”, γιατί υπάρχει “ΑΓΑΠΩ”»

«Στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν υπάρχει το ρήμα “χάνω” αλλά υπάρχει το ρήμα “μαθαίνω”.

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν υπάρχει η λέξη “αποτυχία” γιατί υπάρχει η λέξη “ευκαιρία”.

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία η απόσταση δεν χωρίζει και δεν απομακρύνει τους ανθρώπους. Αυτό που χωρίζει και απομακρύνει τους ανθρώπους είναι η σιωπή και η άγνοια.

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία ο θυμός δεν είναι ένα συναίσθημα το οποίο σε βοηθά να δικαιωθείς. Ο θυμός είναι μια συναισθηματική τιμωρία που επιβάλλεις στον εαυτό σου για τα λάθη των άλλων. 

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν υπάρχει το ρήμα “κρίνω” γιατί υπάρχει το ρήμα “ΑΓΑΠΩ”!».

Τα παραπάνω τονίζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτυώσεως Instagram, στο πλαίσιο των βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων πνευματικής ωφελείας και οικοδομής που απευθύνει σε τακτική βάση, για τον επιστηριγμό όλων των πιστών και ιδίως των νεότερων σε ηλικία, οι οποίοι είναι οι πλέον ενεργοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτυώσεως.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: