e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης στη Μητρόπολη Πριγκηποννήσων

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κος Δημήτριος, σήμερα, Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου, μετά πολλής χαράς και τιμής εδέχθη εις την έδραν του, την αδελφική επίσκεψι του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.Ευγενίου, συνοδευομένου υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, και υπό 150μελούς ομίλου εκ κληρικών, μοναχών και λαϊκών πιστών, καταγομένων εξ Ηρακλείου και Ρεθύμνου Κρήτης.

Ο Ποιμενάρχης μας, προσεφώνησεν εγκαρδίως τον νέον Αρχιεπίσκοπον Κρήτης, ευχηθείς την εξ ύψους δύναμιν εις τα υψηλά του καθήκοντα ως Ποιμενάρχου του Ηρακλείου και Προέδρου της Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης, συγχαρείς επίσης και τον νέον, δυναμικόν και λόγιον Ιεράρχην της μεγαλονήσου Μητροπολίτην Ρεθύμνης κ. Πρόδρομον.

Ακολούθως, προσεφώνησε τον Ποιμενάρχην μας ευχαριστηρίως και μετά περισσής ευγενούς προσοχής ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, είτα δέ ακολούθησεν ο καλωσορισμός των πολυπληθών πιστών υπό του Ποιμενάρχου μας και η δεξίωσις προς τιμήν αυτών υπό της Εντίμου Εφοροεπιτροπής Πριγκήπου, εξ ονόματος της οποίας παρέστη η Πρόεδρος αυτής, Ευγεν. κα Αγνή Νικολαίδου.

Τον Αρχιεπίσκοπον Κρήτης και την τιμίαν συνοδείαν του, ο Ποιμενάρχης μας συνόδευσεν και εις τό προσκύνημα αυτών εις τον Μητροπολιτικόν Ι. Ναόν του Αγίου Δημητρίου, προσκληθείς δέ παρεκάθησε εις το υπ’αυτών προγραμματισθέν γεύμα.

Πρίγκηπος, 1η Δεκεμβρίου 2023








Δεν υπάρχουν σχόλια: