e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Επισκοπή Μοζαμβίκης

Την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας και Τοποτηρητής της Ιεράς Επiσκοπής Μοζαμβίκης τέλεσε τη Χειροτονία του Διακόνου Ιωάννου, σε Πρεσβύτερο, στον Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο Μαπούτο Μοζαμβίκης. 

Ο νέος κληρικός κατάγεται από την Μπέιρα, έγγαμος με δυο τέκνα, πτυχιούχος της φιλοσοφικής σχολής και εξασκεί το επάγγελμα του καθηγητή της φιλοσοφικής σε σχολείο της Μπέιρα. 

Την ερχόμενη Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, ο Σεβ. Ιωάννης θα τον εγκαταστήσει ως εφημέριο στον ιστορικό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Μπέιρα, όπου με τις ευλογίες και την καθοδήγηση του Σεβασμιότατου θα καλλιεργεί και θα προωθεί το έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στον αμπελώνα της Αφρικανικής Ηπείρου. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: