e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Ο ζακύνθιος Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ μετετέθη στη Μητρόπολη Άκκρας (Γκάνα)


Σήμερα το πρωί, 15 Φεβρουαρίου 2024, στο περίοπτο Καθολικό της Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, συνήλθε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και, υπό την προεδρεία του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, προέβη σε εκλογές ή μεταθέσεις Αρχιερέων, για την αρτιότερη ιεραποστολική κάλυψη της αφρικανικής Ορθοδοξίας.

Ανάμεσα σε αυτές, μετέθεσε τον εκ Ζακύνθου ορμώμενο Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ, στη Μητρόπολη Άκκρας (δηλαδή στην Γκάνα), ενώ τον μέχρι τώρα Μητροπολίτη Άκκρας κ. Πέτρο μετέθεσε στην κενωθείσα Μητρόπολη Αξώμης. Αυθημερόν έγιναν τα Μικρά και τα Μεγάλα Μηνύματα ενώπιον του Πατριάρχου και των Αλεξανδρινών Ιεραρχών.

Από πλευράς Ζακύνθου ευχόμαστε στον μετατεθέντα στην Γκάνα, Μητροπολίτη Σεβ. Δανιήλ, να είναι γερός και δυνατός στη νέα διακονία που του ανετέθη από το δευτερόθρονο Πατριαρχείο!
π. Π. Κ. 








Δεν υπάρχουν σχόλια: