e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Άγιο Πάσχα 2024 στη Μητρόπολη Πριγκηποννήσων

Εν μέσω πλήθους πιστών, επανηγυρίσθη και εφέτος στην Ιερά Μητρόπολη Πριγκηποννήσων η εκ νεκρών Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Το Άγιον Πάσχα των Ορθοδόξων!

Κατά την Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως, το μεσονύκτιο του Μ. Σαββάτου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πριγκήπου, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, ο οποίος προεξήρχε και κατά τον Εσπερινόν της Αναστάσεως, την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου.

Τα πασχαλινά αυγά διανεμήθηκαν σε αμφότερες τις ιερές Ακολουθίες, ακολούθησε δε και εόρτιο Πασχαλινό γεύμα στο ειδυλλιακό εστιατόριο των προπόδων του δασώδους λόφου του Αγίου Γεωργίου Κουδουνά Πριγκήπου, με τη συμμετοχή πλειάδος ενοριτών της νήσου, καθώς και του Δημάρχου των νήσων κ. Ercan Akpolat μετά της οικογενείας του.











Δεν υπάρχουν σχόλια: