e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Λάρισα: Εσπερινός Αγάπης 2024 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αχιλλίου

Σε αναστάσιμο κλίμα τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 5ης Μαΐου 2024, ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και συμμετεχόντων αρκετών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία πιστών από όλες τις ενορίες της πόλεως.

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τους κληρικούς για τη θυσιαστική διακονία τους όλη την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ ευχήθηκε το ανέσπερο Φως της Αναστάσεως να φωτίζει τις ζωές όλων. Τόνισε δε, πώς η Ανάσταση δίνει το δικαίωμα στην Εκκλησία να κυριαρχεί και στους κεκοιμημένους και στους ζωντανούς, για αυτό και το Ευαγγέλιο στην ομηρική, ώστε οι πρόγονοι μας να καταστούν αγιασμένη δική μας παράδοση υπέρ τετράκις χιλιετούς συνεχούς παρουσίας στον τόπο μας.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού αναγνώστηκε το Ευαγγέλιο στα Ελληνικά και Τουρκικά από τον Σεβασμιώτατο, στα Ομηρικά από τον π. Κωνσταντίνο Δεληχρήστο και τον κ. Ευάγγελο Γκίκα, στα Αγγλικά από τον π. Βαρθολομαίο Μαργαριτόπουλο, στα Ρουμανικά από τον π. Άνθιμο Ράτς, στα Σερβικά από τον π. Πέτρο Γρούγιτσιτς, στα Λατινικά από τον π. Πορφύριο Ζαχαράκη, στα Γερμανικά από τον π. Αλέξανδρο Παγκράτη, στα Γαλλικά, Ισπανικά και Ιταλικά από τον Πρωτοσύγκελλο π. Ιγνάτιο Μουρτζανό και στα Ελληνικά από τον Αρχιδιάκονο π. Αθανάσιο-Σπυρίδωνα Σάσσαλο, ενώ στο τέλος της ακολουθίας ο Ποιμενάρχης μας μοίρασε ως ευλογία στους κληρικούς και τους πιστούς το κόκκινο αυγό, ευχόμενος το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: