e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας 2017 εν Βανάτω της Ζακύνθου


Πρωί Α΄ Κυριακής των Νηστειών στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου εν Ζακύνθω, αναθυμηθήκαμε ευχαριστιακώς τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας έναντι των παντοειδών διωκτών της και συμμετείχαμε στη λιτάνευση και την τελετή της αναστηλώσεως των Αγίων Εικονισμάτων. 

Ευάριθμοι πιστοί ενορίτες μας συμμετείχαν στην εόρτια Σύναξη της ημέρας, οι πλείστοι κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, ο δε Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ομίλησε δι' ολίγων περί του θεανθρωπίνου χαρακτήρος της Ορθοδοξίας και πώς αυτή διασώζεται διαχρονικώς, παρατεινομένη στους αιώνες, όπως και η κεφαλή της Εκκλησίας, ο Ιησούς Χριστός. 

Σε όλους διανεμήθηκε ως ευλογία, για να κρατούν μάλιστα κατά την λιτή των Εικόνων, από ένα αντίτυπο της περίπυστης Εικόνας της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας. Τα αντίτυπα αυτά καθαγιάστηκαν επί των παναγίων προσκυνημάτων του Ναού της Αναστάσεως, κατά το πρόσφατο ταξίδι του Εφημερίου στα Ιεροσόλυμα. 
Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας




















































Δεν υπάρχουν σχόλια: