e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας 2017 στην Κέρκυρα με λιτάνευση του Λειψάνου της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας



























































Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κέρκυρα, όπου το πρωί πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης, καθώς και της Ιεράς Εικόνος της Υ. Θ. της Δημοσιάνας. Της λιτάνευσης προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στον λόγο του προς τους πιστούς μετά το πέρας της δεήσεως ο Σεβ. επεσήμανε ότι αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για το νησί της Κέρκυρας να φιλοξενεί τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Αγίων Σπυρίδωνος Τριμυθούντος και Θεοδώρας της Αυγούστης. Ο μεν Άγιος Σπυρίδων μετείχε στην Α΄ εν Νικαία Οικουμενική Σύνοδο, η δε Αγία Θεοδώρα επικύρωσε της αποφάσεις της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου και αναστήλωσε τις Άγιες Εικόνες. Αμφότεροι υπερασπίστηκαν με σθένος την Ορθόδοξη Πίστη μας, την παραδεδομένη από τον Κύριό μας και τους Αγίους Του.

Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στο λόγο του Χριστού προς τον Ναθαναήλ: “μείζω τούτων ὄψει”, υπογραμμίζοντας ότι η δόξα και η απαντοχή της Εκκλησίας μας και της Πίστεώς μας είναι ο ίδιος ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός, αλλά και οι Άγιοί Του.Στους δύσκολους καιρούς που περνά τόσο η πατρίδα μας, αλλά και ολάκερη η οικουμένη, οι άνθρωποι βρίσκουν την ελπίδα τους μονάχα στον Τριαδικό Θεό, την αιτία της υπάρξεώς τους και από Εκείνον αντλούν την πνευματική δύναμη, ώστε να αντιμετωπίζουν τις ποικίλες δυσκολίες που παρουσιάζονται.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Κύριός μας να κατοικεί παντοτινά στις καρδιές των ανθρώπων, δια πρεσβειών της Οσίας μητρός ημών Θεοδώρας της Αυγούστης.

[Φωτο-ανταπόκριση: π. Δημήτριος Κοσκινάς]


Δεν υπάρχουν σχόλια: