e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Πρωτοχρονιά 2018 στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Βασιλείου Εξαρχείων


Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της οδού Μετσόβου.

Εκατοντάδες πιστοί έσπευσαν την πρώτη μέρα του χρόνου στον πανηγυρίζοντα Ναό, να εορτάσουν τη μνήμη του Μεγάλου Ιεράρχου Βασιλείου, από νωρίς το πρωί.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού και επισκέπτες ιερείς.

Ο κ. Θεοδώρητος στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, έκανε εκτενή αναφορά στο βίο του Αγίου Βασιλείου και της προσφοράς ολόκληρης της περιουσίας του για την ανακούφιση των φτωχών.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε θερμά τον προϊστάμενο του Ναού π. Δωρόθεο Κιούση και τους εφημερίους π. Χριστοφόρο Δημόπουλο και π. Σωκράτη Φατούρο, για την πρόσκληση και όλους τους παρευρισκόμενους στον ιστορικό Ναό.

Όλοι μαζί στο τέλος έψαλλαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Στον Ναό εκτίθεται σε προσκύνηση το λείψανο του Αγίου Βασιλείου από την Ιερά Σύνοδο έως και την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου όταν και θα αναχωρήσει.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: