e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ιερατικό Συλλείτουργο στην Ενορία Δράκα Ζακύνθου προς τιμήν του Αγίου Σπυρίδωνος


Πρωί Τετάρτης, 12ης Δεκεμβρίου 2018, στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, της καλής Οικογένειας Χιώνη, στον συνοικισμό Δράκα Ζακύνθου. Συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο οικείος Εφημέριος π. Ιωάννης Ρένεσης. Φέτος η εορτή έγινε σεμνά και ταπεινά, εξαιτίας του πρόσφατου αιφνίδιου θανάτου του ιδιοκτήτη, μακαριστού Σπυρίδωνος Χιώνη, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του οποίου εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση. 
     Ομίλησε κατάλληλα ο π. Παναγιώτης, αναφερθείς τόσο στην απλή κι εμπειρική θεολογία του τιμωμένου Αγίου Σπυρίδωνος, όσο και πώς η ορθόδοξη παράδοση παρηγορεί, μέσω του Αγίου Ποτηρίου της Ζωής, όσους πενθούν.
[Φωτογραφίες: Πέτρος Σταμίρης]






















































Δεν υπάρχουν σχόλια: