e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

«Τοπική Εκκλησία». Το επίσημο περιοδικό της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας


Μία ακόμη έκδοση έκανε την εμφάνισή της στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Πρόκειται για το Επίσημο Δελτίο της Εκκλησίας με τον τίτλο «Τοπική Εκκλησία».
     «Ο κόσμος έχει αλλάξει και συνεχίζει να αλλάζει. Γίνεται πιο σύγχρονος, πιο εύκολος, πιο προσβάσιμος. Τώρα πλέον το κήρυγμα ακούγεται όχι μόνο από τους άμβωνες των ναών αλλά και από τα ηχεία των κινητών τηλεφώνων. Όλοι σήμερα μπορούν να έλθουν σε επαφή με τη ζωή της Εκκλησίας και μέσω των κοινωνικών δικτύων, των εκκλησιαστικών ιστοσελίδων, των πολυμέσων και της τηλεόρασης. Για το λόγο αυτό, η αποστολή της Τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας καλύπτει όλες τις σφαίρες της ζωής της Ουκρανικής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου και του χώρου της πληροφορίας. Και έτσι, έχουμε στη διάθεσή μας μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία να επικοινωνούμε εκτός των ιερών ναών.
     Οι πόρτες της Εκκλησίας μας και οι καρδιές μας είναι ανοικτές σε όλους! Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας καλείται να γίνει μία ακόμη βοηθητική συνιστώσα της εκπαιδευτικής και ενοποιητικής διαδικασίας του Ουκρανικού λαού.

     Είθε αυτή η έκδοση να γίνει το κλειδί για τον πνευματικό και διανοητικό μας εμπλουτισμό», αναφέρει ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος απευθυνόμενος προς τους αναγνώστες.
     Ο αρχισυντάκτης του Δελτίου, ιερέας Ιβάν Σιντόρ, μας πληροφορεί ότι στο περιοδικό ο καθένας θα μπορεί να ενημερώνεται για τις δραστηριότητες του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου, να εμπνέεται από θεολογικούς στοχασμούς, να γυρίζει την επόμενη σελίδα στην ιστορία της Εκκλησίας και να διαβάζει τα τελευταία νέα από τη ζωή της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο.
     Το Δελτίο «Τοπική Εκκλησία» θα διατίθεται στους Ιερούς Ναούς ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να γραφτεί συνδρομητής στην έκδοση αυτή.


Вийшло друком ще одне офіційне видання – Український церковний вісник «Помісна Церква»

У Православної Церкви України з’явилося ще одне офіційне друковане видання – Український церковний вісник «Помісна Церква».
     «Світ змінився і продовжує змінюватися. Стає сучасним, зручнішим, доступнішим. І тепер проповідь лунає не лише з церковних амвонів, але і з динаміків смартфона, кожен сьогодні може ознайомитися з церковним життям через соцмережі, пошукові сайти, відеоканали і телебачення. Саме тому місія помісної Православної Церкви України охоплює всі сфери життя українського суспільства, зокрема й інформаційний простір. А відтак, у нас з’явилася ще одна прекрасна можливість спілкування поза храмом.
     Двері нашої Церкви і наші серця відкриті для всіх! Журнал Православної Церкви України покликаний стати ще однією допоміжною складовою просвітницького і об’єднавчого процесу українського народу.
     Нехай же це видання стане запорукою нашого духовного та інтелектуального збагачення», – такими словами звернувся Блаженнійший Митрополит Епіфаній у слові до читачів.
     Головний редактор священник Іван Сидор проінформував, що у журналі можна ознайомитися з діяльністю Предстоятеля – Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, надихнутися богословськими роздумами і рефлексіями, перегорнути чергову сторінку церковної історії, ознайомитись з актуальними новинами життя світового Православ’я.
     Запитуйте про наявність журналу при кафедральних соборах. Згодом на видання можна буде підписатись за передплатним індексом.
Прес-служба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ)


Δεν υπάρχουν σχόλια: