e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Χειροτονία Επισκόπου Μυρίνης Αθηναγόρου, βοηθού Μητροπόλεως Μεξικού


Την Κυριακή, 25η Οκτωβρίου 2020, χειροτονήθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μυρίνης κ. Αθηναγόρας (κατά κόσμον Saul Alfonso Perez Galvis) από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεξικού και Έξαρχο Κεντρικής Αμερικής κ. Αθηναγόρα. 

Η χειροτονία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στην Πόλη του Μεξικού. Έλαβαν μέρος οι Μητροπολίτες εν Μεξικώ κ. Ιγνάτιος (του Πατριαρχείου Αντιοχείας) και Φιλομηλίου κ. Ηλίας (του Οικουμενικού Πατριαρχείου).

Τόσον ο Επίσκοπος Μυρίνης κ. Αθηναγόρας, όσο και ο Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος, που χειροτονήθηκε στις 8.11.2020 στην Μπογκοτά της Κολομβίας, θα υπηρετήσουν ως Βοηθοί Επίσκοποι της αχανούς Ιεράς Μητροπόλεως Μεξικού και Κεντρικής Αμερικής (η οποία εκτείνεται σε είκοσι χώρες) υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου κ. Αθηναγόρα. Να σημειωθεί ότι είναι οι πρώτοι Κολομβιανοί Επίσκοποι στην ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι δύο νέοι Επίσκοποι, πριν 22 χρόνια, βαπτίστηκαν Ορθόδοξοι στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω από τον Σεβ. Μητροπολίτη πρώην Κίτρους κ. Αγαθόνικο και υπηρέτησαν ως κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως. Έκτοτε διατηρούν στενούς δεσμούς με την Πιερία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: