e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Το Συλλείτουργο της Ειρηνικής Επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου στο Φανάρι, 14.6.1998 [4ωρο video]


Από 13 έως 17 Ιουνίου 1998, πραγματοποιήθηκε η Ειρηνική Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τού νεοεκλεγέντος τότε Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφθασε στην Κωνσταντινούπολη το πρωί του Σαββάτου, 13.6.1998, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Κορίνθου Παντελεήμονα, Πατρών Νικόδημο, Σερρών Μάξιμο, Κίτρους Αγαθόνικο, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Διονύσιο, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Νικόδημο, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα, τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Πουρτσουκλή, τον Εκπρόσωπο επί του Τύπου Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Γεωργακόπουλο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πρωτοπρεσβύτερο Θωμά Συνοδινό, τον Αρχιδιάκονό του Διονύσιο Κατερίνα, τον Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων Πρωτοπρεσβύτερο Στέφανο Αβραμίδη και τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Βλάσιο Φειδά.


Το πρωί της 14ης Ιουνίου 1998, Κυριακής των Αγίων Πάντων, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, όπου είχε συρρεύσει πλήθος πιστών και παραγόντων της Ρωμηοσύνης, έγινε επίσημο Συλλείτουργο του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, το οποίο ακολουθεί σε ένα, σχεδόν 4ωρο, αρχειακό και ιστορικό βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια: